tarta brownie
ΤΑΡΤΑ BROWNIE
23 Ιανουαρίου 2018
biskota tahini
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ
24 Ιανουαρίου 2018
Show all
tartes rodiou1
Προετοιμασία
Μερίδες
6 τάρτες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για τη ζύμη της τάρτας

Βάζετε στο μίξερ με το φτερό,  το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη και το αλάτι  και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε το βούτυρο και χτυπάτε για 20 δευτερόλεπτα μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύετε σε ένα μπολ τους κρόκους, το ξίδι, το νερό και τα προσθέτετε στο μίξερ χτυπώντας για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη αλλά να μην κολλάει.

Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση, τυλίγετε με μεμβράνη και τη φυλάτε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.

Μοιράζετε τη ζύμη σε 6 βουτυρωμένες ατομικές φόρμες τάρτας και πιέζοντας με τα χέρια σας καλύπτετε όλη  την επιφάνεια. Τρυπάτε την επιφάνεια  με ένα πιρούνι και τις βάζετε στην κατάψυξη για 15 λεπτά.

Καλύπτετε με λαδόκολλα τις τάρτες και βάζετε από πάνω όσπρια για βάρος.

Ψήνετε σε προθερμασμένο  φούρνο, στους 2000 C, για 20 λεπτά μέχρι οι άκρες να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Βγάζετε από τον φούρνο τις τάρτες και αφαιρείτε  τη λαδόκολλα με τα όσπρια. Ξαναβάζετε στον φούρνο και ψήνετε για 10 λεπτά μέχρι να πάρει όλη η τάρτα χρώμα.

Βγάζετε από τον φούρνο, αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσουν, τις ξεφορμάρετε και τις αφήνετε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Για τη σοκολάτα γκανάζ

Βάζετε την κουβερτούρα σε ένα μπολ.

Ζεσταίνετε την κρέμα και τη ρίχνετε πάνω στην κουβερτούρα. Αφήνετε 2-3 λεπτά να λιώσει η σοκολάτα, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει για 5-7 λεπτά και στη συνέχεια τη βάζετε στις ψημένες τάρτες, έτσι ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά τους. Τις καλύπτετε με μεμβράνη και τις βάζετε στο ψυγείο.

Για την κρέμα ροδιού

Βάζετε τη ζελατίνη να μουλιάσει σε κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσει.

Χτυπάτε τους κρόκους με το αλάτι και τα αφήνετε στην άκρη.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα τον χυμό και την καστανή ζάχαρη και τα αφήνετε να ζεσταθούν αρκετά καλά (λίγο πριν βράσουν).

Ρίχνετε τον ζεστό χυμό σιγά-σιγά μέσα στους κρόκους,  ανακατεύοντας συγχρόνως και μετά τα βάζετε όλα μέσα την κατσαρόλα και τα αφήνετε στη φωτιά  ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.

Προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνης ( αφού τα στύψετε καλά), το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν όλα τα υλικά.

Περνάτε την κρέμα από ένα σουρωτήρι και την αδειάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και τους σπόρους, ανακατεύετε και την αφήνετε να κρυώσει.

Μοιράζετε την κρέμα μέσα στις τάρτες, τις τυλίγετε με μεμβράνη και τις

φυλάτε στο ψυγείο για να κρυώσουν καλά.

Για τη μαρέγκα

Βάζετε την καστανή ζάχαρη στο μούλτι και τη χτυπάτε μέχρι να γίνει σκόνη.

Βάζετε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αρχίσουν να δημιουργούν φυσαλίδες. Στη συνέχεια ρίχνετε σιγά-σιγά την καστανή ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να γίνει μια σφιχτή  μαρέγκα.

Μοιράζετε την μαρέγκα στις τάρτες και τις καίτε από πάνω με ένα φλόγιστρο (αν έχετε) ή τις βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο, στο γκριλ, στους  2000 C  για 2-3 λεπτά περίπου,  μέχρι να πάρουν  χρώμα από πάνω.

TIP

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό και κομμάτια άλλου φρούτου της αρεσκείας σας.

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη της τάρτας

300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

40 γραμ. καστανή ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Λίγο αλάτι

240 γραμ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κομμάτια

2 κρόκοι από μεγάλα αυγά

1 κουτ. του γλυκού ξίδι

60 γραμ. νερό κρύο

Για τη σοκολάτα γκανάζ

100 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια

100 γραμ. κρέμα γάλακτος

30 γραμ. βούτυρο σε θερμ. δωματίου

Για την κρέμα ροδιού

3 φύλλα ζελατίνης (6γρ)

5 κρόκοι αυγών

Λίγο αλάτι

200 γραμ. χυμός ροδιού

90 γραμ. καστανή ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

120 γραμ. βούτυρο

Λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

100 γραμ. σπόροι ροδιού

Για τη μαρέγκα

100 γραμ. ασπράδια αυγών

80 γραμ. καστανή ζάχαρη  ΖΩΓΡΑΦΟΣ

1 βανίλια