gallika-tost
ΓΑΛΛΙΚΑ ΤΟΣΤ
22 Φεβρουαρίου 2017
8X6_0034
ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑ
23 Φεβρουαρίου 2017
Show all
zele-me-mantarini_1
Προετοιμασία
Μερίδες
4 μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Μουλιάζετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 10 λεπτά.
  2. Βάζετε το βραστό νερό σε ένα μπολ, προσθέτετε το τσάι και το αφήνετε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να αφήσει όλο του το άρωμα.
  3. Σουρώνετε το τσάι και έτσι όπως είναι ζεστό προσθέτετε το γλυκαντικό, τη ζελατίνη καλά στυμμένη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν.
  4. Προσθέτετε τον χυμό μανταρίνι σουρωμένο και ανακατεύετε.
  5. Μοιράζετε το ζελέ σε 4 φλιτζάνια τσαγιού και τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να αρχίσει να πήζει το ζελέ.
  6. Προσθέτετε από 3 σμέουρα σε κάθε φλιτζάνι και τα πιέζετε ελαφρώς για να κάτσουν μέσα στο ζελέ.
  7. Ξαναβάζετε στο ψυγείο τα φλιτζάνια και τα αφήνετε για 1 ώρα μέχρι να πήξει το ζελέ εντελώς.
  8. Διακοσμείτε με ένα σμέουρο και 1 φέτα μανταρίνι το κάθε φλιτζάνι και σερβίρετε.
TIP

Παίξτε με τις γεύσεις, δοκιμάζοντας διαφορετικούς συνδυασμούς χυμών και τσαγιού.

ΥΛΙΚΑ

Για το ζελέ

5 φύλλα ζελατίνης (10 γραμ.)

400 γραμ. βραστό νερό

1 κουταλάκι του γλυκού τσάι γιασεμί ή άλλο της αρεσκείας σας

5 γραμ. γλυκαντικό Slim Line

100 γραμ. χυμός από φρέσκα μανταρίνια

 

 

Για τη διακόσμηση

16 σμέουρα ή φράουλες

4 φέτες μανταρίνι