Το αγαπημένο μας ιταλικό πιάτο, τα ζυμαρικά, μπορεί να είναι και ιδιαίτερα υγιεινό!
Τα ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΖΩΓΡΑΦΟΣ είναι φυσική πηγή πρωτεϊνών, καθώς περιέχουν 20% φυτικές πρωτεΐνες & αποτελούν ιδανική πρόταση για όσους κάνουν νηστεία, αφού μειώνουν τους υδατάνθρακες της δίαιτάς τους και αυξάνουν τις πρωτεΐνες.
Έχουν ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία και αποτελούν μία καλή λύση για όσους δεν προσλαμβάνουν ζωικές πρωτεΐνες στη διατροφή τους, είτε επειδή είναι χορτοφάγοι (vegetarians), είτε λόγω νηστείας ή ακόμα λόγω καρδιαγγειακών προβλημάτων, αυξημένης HDL ή τριγλυκεριδίων.
Τα ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΖΩΓΡΑΦΟΣ έχουν σχεδόν τις ίδιες φυτικές πρωτεΐνες και θερμίδες με μία μερίδα οσπρίων :
Ανά 100 γρ |
Ζυμαρικά ΖΩΓΡΑΦΟΣ
|
Φακές |
Θερμίδες |
352 kcal | 353 kcal |
Πρωτεΐνες | 22 γρ
(βρασμένα 7,7 γρ) |
25 γρ
(βρασμένες 8 γρ) |
Επιπλέον οφέλη από την αντικατάσταση των ζωικών πρωτεϊνών σε όσους έχουν αυξημένη HDL:Η πρωτεΐνη της σόγιας περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα και μάλιστα σε επαρκή ποσότητα, οπότε τα άτομα που καταναλώνουν προϊόντα με σόγια (όπως ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΖΩΓΡΑΦΟΣ) δεν στερούνται τίποτα, σε σχέση με όσους καταναλώνουν ζωική πρωτεΐνη.
Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η κατανάλωση πρωτεϊνών σόγιας επιδρά θετικά στο μεταβολισμό των λιπών.
Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση τουλάχιστον 15 γραμμαρίων πρωτεϊνών σόγιας την ημέρα (που περιέχονται σε 1-2 μερίδες τροφών που προέρχονται από σόγια) για μία περίοδο 8 εβδομάδων, μειώνει την LDL «κακή» χοληστερόλη κατά 4,2% ως 5,2%.
Αντίθετα με την πρωτεΐνη ζωικής προέλευσης, η σόγια συμβάλλει στη συγκράτηση του ασβεστίου στο αίμα. Ο οργανισμός για να καλύψει την απότομη μείωση του ασβεστίου στο αίμα που προκαλεί η κατανάλωση πρωτεΐνης ζωικής προέλευσης, χρησιμοποιεί το ασβέστιο από τις αποθήκες του, που είναι τα οστά.
Aπολαύστε αγαπημένους γευστικούς συνδυασμούς με ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ενισχύοντας τη διατροφή σας με φυτικές πρωτεΐνες!
Πελαγίδου Μαρία -Σοφία/ sofidiet-Facebook