ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 1800C.
- Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τις βανίλιες, το ξύσμα, το αμύγδαλο, τον παπαρουνόσπορο, τη φρουκτόζη, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και τα ανακατεύετε.
- Βάζετε σε ένα άλλο μπολ το τυρί, τα αυγά και τον χυμό και ανακατεύετε πολύ καλά με τη βοήθεια ενός σύρματος.
- Ρίχνετε τα υγρά υλικά στα στερεά και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Μοιράζετε το μείγμα σε μια φόρμα muffins 12 θέσεων, βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ψήνετε για 25-30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα.
- Βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν για 10 λεπτά.
- Τέλος τα ξεφορμάρετε και τα αφήνετε να κρυώσουν πολύ καλά πάνω σε μια σχάρα.
TIP
Τα muffins μπορούν να γίνουν και μόνο με χυμό και ξύσμα από πορτοκάλια ή λεμόνια.