ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για το κριθαράκι
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 1750C .
- Βράζετε το κριθαράκι σε βραστό, αλατισμένο νερό 4-5 λεπτά λιγότερο από την ώρα που αναγράφεται στη συσκευασία. Σουρώνετε, κρυώνετε καλά και τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο για να μην κολλήσει.
- Σε ένα τηγάνι, βάζετε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και το αφήνετε να ζεσταθεί. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρετε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Βάζετε το υπόλοιπο βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το αφήνετε να ζεσταθεί, προσθέτετε το αλεύρι και το σοτάρετε για 5-7 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτετε τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και στη συνέχεια προσθέτετε σιγά-σιγά το γάλα φτιάχνοντας έτσι μια ελαφριά μπεσαμέλ.
- Προσθέτετε τα τυριά, το κριθαράκι, το κοτόπουλο και το σοταρισμένο κρεμμύδι και ανακατεύετε .
- Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή σε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη.
Για την επικάλυψη
- Βάζετε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και τη φρυγανιά και τα αφήνετε να ζεσταθούν μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.
- Απλώνετε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω από το κριθαράκι και ψήνετε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα και να λιώσουν τα τυριά.
- Βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε 15 λεπτά να κρυώσει, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.