ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σοτάρετε το κρεμμύδι με το λάδι, προσθέτετε το σκόρδο και το μαϊντανό, ανακατεύοντας τα μέχρι να μαραθούν λίγο. Προσθέτετε τον κιμά, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην κολλήσει ο κιμάς και αμέσως μετά προσθέτετε τον χυμό ντομάτας και δύο ποτήρια νερό. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και την κανέλα. Βράζετε για 20 λεπτά (σε χαμηλή φωτιά και με σκεπασμένη κατσαρόλα), ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει ο κιμάς. Στη συνέχεια, αφαιρείτε το κομμάτι κανέλας.
- Βράζετε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
- Για να ετοιμάσετε τη μπεσαμέλ, λιώνετε την μαργαρίνη και προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να ροδίσει. Ρίχνετε σιγά-σιγά το γάλα, τα χτυπημένα αυγά, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύοντας συνεχώς την κρέμα (για να μη σβολιάσει) σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει αρκετά. Αποσύρετε τη μπεσαμέλ από την φωτιά, προσθέτετε τα 3 κουταλάκια τριμμένο τυρί και ανακατεύετε.
- Βουτυρώνετε ένα μέτριο ταψί και απλώνετε μέσα τη μισή ποσότητα από το κοφτό μακαρονάκι. Από πάνω στρώνετε τον κιμά. Μετά απλώνετε άλλη μια στρώση με το υπόλοιπο κοφτό μακαρονάκι.
- Καλύπτετε το φαγητό με τη μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο μισό φλιτζάνι τριμμένο τυρί.
- Ψήνετε το παστίτσιο για 30 λεπτά στους 220°C, μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.