rizogalo_1
ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ
6 Φεβρουαρίου 2017
129-poutiga-psomiou-web
ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΨΩΜΙ, ΣΤΑΦΙΔΕΣ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΝΙΑΚ
6 Φεβρουαρίου 2017
Show all
ROLA-ME-KANELA_1

ΡΟΛΑ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ, ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ, ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ

Προετοιμασία
Μερίδες
18 ρολά
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για τα ρολά

Βάζετε σε ένα μπολ το χλιαρό γάλα και διαλύετε τη μαγιά, στη συνέχεια προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Τη σκεπάζετε με μια μεμβράνη κα την αφήνετε στην άκρη μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.

Για τη γέμιση

Ανακατεύετε τη φρουκτόζη με την κανέλα και το γαρύφαλλο.

Για το γλάσο

Ανακατεύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά με τη βοήθεια ενός κουταλιού.

Συναρμολόγηση

  1. Προθερμαίνετε  τον φούρνο στους 2000C.
  2. Ανοίγετε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο σχήμα,  πάχους 6χιλ.
  3. Αλείφετε όλη την επιφάνεια της ζύμης με το βούτυρο και στη συνέχεια πασπαλίζετε με το μείγμα φρουκτόζη – κανέλα -γαρύφαλλο και τις σταφίδες.
  4. Τυλίγετε τη ζύμη σε ρολό και στη συνέχεια κόβετε σε φέτες πάχους 4εκ.
  5. Τοποθετείτε τα ρολάκια οριζόντια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνετε για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  6. Βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε για λίγο να κρυώσουν.
  7. Αλείφετε με το γλάσο και σερβίρετε.
ΥΛΙΚΑ

Για τα ρολά

 

250 γραμ. χλιαρό γάλα

15 γραμ. ξηρή μαγιά

480 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

80 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 αυγά

1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

 

70 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

2 ½  κουταλιές της σούπας κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο

80 γραμ. βούτυρο λιωμένο

100 γραμ. σταφίδες


Για το γλάσο

 

3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού

120 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ