pulled pork
PULLED PORK
27 Μαΐου 2020
rofima sokolata 306x358
ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΡΟΦΗΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
2 Οκτωβρίου 2020
Show all
Προετοιμασία
Μερίδες
1 φρατζόλα
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη σόδα.
  2. Σε μια κανάτα βάζουμε το ελαιόλαδο, το γάλα βρώμης, τη μαγιά, τον κουρκουμά και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
  3. Ρίχνουμε τα υγρά στο μπολ με το αλεύρι, στην αρχή ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και στην συνέχεια μεταφέρουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε καλά. Αν έχουμε μίξερ ζυμώνουμε για 5-10 λεπτά με τον γάντζο.
  4. Μεταφέρουμε ξανά τη ζύμη στο μπολ, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει καλά, για τουλάχιστον 2 ώρες.
  5. Αφού φουσκώσει η ζύμη, προσθέτουμε το αλάτι και ξαναζυμώνουμε. Λαδώνουμε ελαφριά μια μακρόστενη φόρμα ψησίματος, βάζουμε μέσα τη ζύμη, την βρέχουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε με τον ηλιόσπορο. Ξανασκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 40 λεπτά.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220ºC, για 35-40 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ

  • 700 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γραμ. φρέσκια μαγιά
  • 1/2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 100 γραμ. ελαιόλαδο
  • 300 γραμ. γάλα βρώμης
  • 1 κουτ. του γλυκού κουρκουμά
  • 1 κουτ. της σούπας αλάτι
  • 1 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
  • 1 κουτ. της σούπας ηλιόσπορο καθαρισμένο