pastitsio
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΚΙΜΑ
10 Ιανουαρίου 2017
paelia
ΠΑΕΓΙΑ
10 Ιανουαρίου 2017
Show all
pita-lazania-me-kima

ΠΙΤΑ ΜΕ ΛΑΖΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΙΜΑ

Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Βράζετε τα λαζάνια, σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
  2. Σωτάρετε (με το 1/3 φλυτζανιού λάδι) το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια και το σκόρδο. Σωτάρετε (με το υπόλοιπο λάδι) τον κιμά. Τα ανακατεύετε και προσθέτετε τον μαϊντανό, τις ντομάτες, τα αυγά χτυπημένα, το μοσχοκάρυδο και την κεφαλογραβιέρα, ανακατεύοντας καλά. Μόλις ανακατευτούν όλα τα υλικά ρίχνετε τα λαζάνια και ανακατεύετε.
  3. Στρώνετε, σε βουτυρωμένο ταψί, τα μισά φύλλα με λίγη μαργαρίνη ανάμεσά τους.
  4. Αδειάζετε το μίγμα των υλικών από επάνω και σκεπάζετε το μίγμα με τα υπόλοιπα φύλλα (με λίγη μαργαρίνη, ανάμεσά τους και πάνω από το τελευταίο φύλλο).
  5. Ψήνετε στους 180°C για 40 – 50 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ

250 γραμ. λαζάνια Νο1 ΖΩΓΡΑΦΟΣ

500 γραμ. κιμάς

1 φλυτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες

2 αυγά

¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

½ κιλό φύλλο χωριάτικο (χονδρό)

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

2 κλωναράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας κεφαλογραβιέρα

3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 φλυτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη

1 φλυτζάνι λάδι

λίγη μαργαρίνη