troufakia-
ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΑΓΑΥΗΣ
2 Ιουνίου 2022
pagoto cheesecake
Μπισκότα γεμιστά με παγωτό cheesecake
15 Νοεμβρίου 2022
Show all
sokolatopita 7
Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C .

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη σοκολάτα και το ½ φλ. σιρόπι αγαύης.

Σε  ένα βουτυρωμένο ταψί 32 X 22 εκ. περίπου, στρώνουμε τα μισά φύλλο κρούστας, βουτυρωμένα ένα-ένα. Στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω τις σταγόνες σοκολάτας και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας βουτυρωμένα και αυτά ένα-ένα.

Αλείφουμε με το πινέλο και το επάνω φύλλο με το βούτυρο  και ψήνουμε τη σοκολατόπιτα για 40′-50′ μέχρι να γίνει το φύλλο τραγανό και ροδοκόκκινο.

Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την περιχύνουμε με το 1/3 φλ. σιρόπι αγαύης. Τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα.

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο ‏φύλλο κρούστας

1 φλ. βούτυρο

1000 γραμ. ‏σταγόνες σοκολάτας

‏1/2 φλ. Βιολογικό Σιρόπι Αγαύης ΖΩΓΡΑΦΟΣ

&  1/3 φλ. ακόμα για επάνω στην σοκολατόπιτα