Σε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το σιρόπι αγαύης, το αλάτι και τα ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να πάρει η κρέμα μία βράση. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια, τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Προσθέτουμε το θρυμματισμένο φουντούκι και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά να κρυώσει. Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Το βγάζουμε από το φούρνο και πλάθουμε το μίγμα σε μπαλάκια 20-25 γραμμαρίων. Τα περνάμε από την τρούφα σοκολάτας και είναι έτοιμα. Τα φυλάμε στο ψυγείο.