mpares-2
ΜΠΑΡΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ 4 ΥΛΙΚΑ
2 Ιουνίου 2022
sokolatopita-1
ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΑΓΑΥΗΣ ΜΟΝΟ ΜΕ 4 ΥΛΙΚΑ
2 Ιουνίου 2022
Show all
troufakia-4

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΑΓΑΥΗΣ

Preperation
Servings
HOW TO MAKE THIS RECIPE

Σε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το σιρόπι αγαύης, το αλάτι και τα ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να πάρει η κρέμα μία βράση. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια, τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Προσθέτουμε το θρυμματισμένο φουντούκι και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά να κρυώσει. Βάζουμε  το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Το βγάζουμε από το φούρνο και πλάθουμε το μίγμα σε μπαλάκια 20-25 γραμμαρίων. Τα περνάμε από την τρούφα σοκολάτας και είναι έτοιμα. Τα φυλάμε στο ψυγείο.

INGREDIENTS

250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

180 ml κρέμα γάλακτος

40 γραμ. σιρόπι αγαύης

100 γραμ. φουντούκια

1 κουτ. τη σούπας  βανίλια, εκχύλισμα ή  1 βανιλίνη

¼ κουτ. του γλυκού αλάτι

Για την επικάλυψη

Τρούφα σοκολάτας