Για τα scones
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 2000C .
- Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το γλυκαντικό, το αλάτι και το βούτυρο και ανακατεύετε με τα χέρια μέχρι να γίνει το μείγμα σαν χοντρά ψίχουλα.
- Ανακατεύετε το αυγό με τις 2-3 κουταλιές της σούπας ξινόγαλο και το ρίχνετε σιγά-σιγά μέσα στο μείγμα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη αλλά όχι να κολλάει.
- Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγετε τη ζύμη σε πάχος 1 εκατοστού και την κόβετε με κουπάτ σε στρογγυλά σχήματα διαμέτρου 5 εκατοστών.
- Μεταφέρετε τα στρογγυλά scones σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αλείφετε από πάνω με το υπόλοιπο ξινόγαλο και ψήνετε για 10-12 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Βγάζετε τα scones από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά, στη συνέχεια τα μεταφέρετε πάνω σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Για την κρέμα βουτύρου
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με τη βοήθεια μιας πλαστικής κουτάλας και φυλάτε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.
Συναρμολόγηση
Κόβετε τα scones στη μέση και τους βάζετε μια κουταλιά από την κρέμα και μια κουταλιά από τη μαρμελάδα, σκεπάζετε με το άλλο κομμάτι και σερβίρετε.