Show all

Τροφές «σύμμαχοι» κατά των ιώσεων

trofes-enantia-stis-iwseis

Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για την καταπολέμηση των διάφορων ασθενειών.
Υπάρχουν κατάλληλες τροφές που θωρακίζουν την άμυνα του οργανισμού και καλό θα ήταν να υπάρχουν στο καθημερινό διαιτολόγιο σας, ώστε να τονώνουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Ποιες είναι αυτές οι τροφές;

Μέλι
Έχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις. Εντάξτε στη διατροφή σας 1 κ.σ. μέλι την ημέρα.

Κόκκινες πιπεριές
Όπως τα εσπεριδοειδή, έτσι και οι κόκκινες πιπεριές, έχουν υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης C.

Γιαούρτι
Το γιαούρτι εφοδιάζει με βιταμίνες του συμπλέγματος Β που βοηθούν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού του συστήματος αλλά και προβιοτικά.

Καρύδια Βραζιλίας
Τα καρύδια Βραζιλίας (Brazil nuts) είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, ωμέγα λιπαρά, και σελήνιο, το οποίο βοηθά στην προστασία από κρυολογήματα.

Πορτοκάλια
Η βιταμίνη C βοηθά στη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος, είναι ένα αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες.

Καρότα
Τα καρότα είναι πλούσια σε β-καροτένιο το οποίο στο σώμα μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση και τη διατήρηση ενός υγιούς και ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος.

Πλιγούρι Βρώμης
Το πλιγούρι βρώμης περιέχει υγιή θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Ε, ψευδάργυρο, σελήνιο, χαλκό, σίδηρο, μαγνήσιο, και αδιάλυτες φυτικές ίνες, που περιέχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το πλιγούρι βρώμης ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, επιταχύνει την επούλωση και βοηθά τα αντιβιοτικά στο να λειτουργούν καλύτερα.