kritharaki
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ & ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΡΟΥΣΤΑ
21 Δεκεμβρίου 2016
145-mpougatses-web
ΜΠΟΥΓΑΤΣΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ
21 Δεκεμβρίου 2016
Show all
MALAKA-MPISKOTA
Preperation
Servings
12
HOW TO MAKE THIS RECIPE
  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 1750C.
  2. Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη φρουκτόζη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη.
  3. Λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε το κακάο ανακατεύοντας συγχρόνως μέχρι να λιώσουν.
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε το αυγό, τον διαλυμένο καφέ, τη βανίλια και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  5. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το σοκολατένιο μείγμα μέσα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  6. Τέλος προσθέτετε τα κομμάτια σοκολάτας κα ανακατεύετε.
  7. Παίρνετε στο χέρι σας μια ποσότητα από το μείγμα, περίπου 1 κουταλιά της σούπας και την πλάθετε σε μπαλάκι. Ανοίγετε μια τρύπα με το δάχτυλο σας, βάζετε μέσα 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα και πλάθετε ξανά το μπαλάκι κλείνοντας καλά τη μαρμελάδα μέσα.
  8. Πανάρετε το μπαλάκι με τη φρουκτόζη και το βάζετε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  9. Κάνετε την ίδια διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη.
  10. Ψήνετε για 12-14 λεπτά μέχρι τα μπισκότα να πάρουν χρώμα και να αρχίσουν να σπάνε (να φαίνονται σαν να έχουν ρωγμές).
  11. Βγάζετε από τον φούρνο, τα αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσουν και στη συνέχεια τα βάζετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
  12. Πασπαλίζετε με λίγο κακάο και φρουκτόζη και σερβίρετε.
INGREDIENTS

90 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

¾ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

4 κουταλιές της σούπας  βούτυρο

60 γραμ. κακάο

1 αυγό

1 κουταλάκι του γλυκού καφές (διαλυμένος σε 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό)

1 βανίλια

50 γραμ. κουβερτούρα σοκολάτα κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια

100 γραμ. μαρμελάδα Light ΖΩΓΡΑΦΟΣ βύσσινο

100 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ  για το πανάρισμα