saltsa-barbecue
ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ
31 January 2017
marmeladokouloura_2
ΜΑΡΜΕΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ
3 February 2017
Show all
keik_1

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

Preperation
Servings
8
HOW TO MAKE THIS RECIPE
  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 1800C .
  2. Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαύρη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι και ανακατεύετε πολύ καλά.
  3. Βάζετε το βούτυρο, το ηλιέλαιο, το κακάο και το νερό μέσα σε ένα πυρίμαχο τηγάνι 25εκ. και τα αφήνετε να βράσουν.
  4. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα στερεά υλικά, ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  5. Τέλος προσθέτετε το ξινόγαλο, το αυγό και τη βανίλια και με τη βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  6. Μεταφέρετε το τηγάνι στον φούρνο, (εάν δεν έχετε πυρίμαχο τηγάνι, μεταφέρετε το μείγμα σε αντίστοιχο πυρίμαχο σκεύος ελαφρώς βουτυρωμένο), σκορπίζετε από πάνω τα κομμάτια καραμέλας και σοκολάτας και ψήνετε για 15-20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
  7. Βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
TIP

Σερβίρετε με παγωτό

INGREDIENTS

120 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γραμ. μαύρη ζάχαρη Dark Brown Crystal ΖΩΓΡΑΦΟΣ

½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

Λίγο αλάτι

60 γραμ. βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους

60 γραμ. ηλιέλαιο

2 κουταλιές της σούπας κακάο

120 γραμ. νερό

60 γραμ. ξινόγαλο σε θερμοκρασία δωματίου

1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου

1 βανίλια

50 γραμ. μαλακές καραμέλες βουτύρου κομμένες στα 4

50 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος, κομμένη σε κομματάκια