keik_1
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
31 January 2017
+Ψ_128
ΚΕΙΚ ΜΕ ΞΙΝΟΓΑΛΟ ΚΑΙ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ
6 February 2017
Show all
marmeladokouloura_2
Preperation
Servings
25 κουλούρια
HOW TO MAKE THIS RECIPE
  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 1800C.
  2. Χτυπάτε  το βούτυρο με το γλυκαντικό μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτετε  τους κρόκους, τη βανίλια, το αλάτι και το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα απαλό ζυμάρι.
  4. Στρώνετε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί. Πλάθετε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες και τις βουτάτε μία-μία μέσα στα ασπράδια.
  5. Τοποθετείτε τις μπαλίτσες στο ταψί και πιέζετε  με το δάχτυλο σας κάθε μπαλίτσα μέχρι να κάνει μία μικρή γούβα στο κέντρο.
  6. Βάζετε στη μικρή γούβα λίγη μαρμελάδα με τη βοήθεια ενός  κουταλιού και ψήνετε  για 15-17 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  7. Βγάζετε τα κουλούρια από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
TIP

Σας αρέσει η ποικιλία; Χρησιμοποιείστε περισσότερες από μία γεύσεις μαρμελάδας.

INGREDIENTS

ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ

160 γραμ. βούτυρο

10 γραμ. γλυκαντικό Slim Line

2 κρόκοι αυγών

1 βανίλια

¼  κουταλάκι του γλυκού αλάτι

180 γραμ. αλεύρι

2 ασπράδια αυγών ελαφρώς χτυπημένα


ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

100 γραμ. μαρμελάδα Light ΖΩΓΡΑΦΟΣ δαμάσκηνο