scones_2
SCONES ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΥΣΣΙΝΟ
2 Φεβρουαρίου 2017
143-mikres-tartes-me-marmelada--ksirous-karpous-web1
ΜΙΚΡΕΣ ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
3 Φεβρουαρίου 2017
Show all
marmeladokouloura_2
Προετοιμασία
Μερίδες
25 κουλούρια
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 1800C.
  2. Χτυπάτε  το βούτυρο με το γλυκαντικό μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτετε  τους κρόκους, τη βανίλια, το αλάτι και το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα απαλό ζυμάρι.
  4. Στρώνετε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί. Πλάθετε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες και τις βουτάτε μία-μία μέσα στα ασπράδια.
  5. Τοποθετείτε τις μπαλίτσες στο ταψί και πιέζετε  με το δάχτυλο σας κάθε μπαλίτσα μέχρι να κάνει μία μικρή γούβα στο κέντρο.
  6. Βάζετε στη μικρή γούβα λίγη μαρμελάδα με τη βοήθεια ενός  κουταλιού και ψήνετε  για 15-17 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  7. Βγάζετε τα κουλούρια από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
TIP

Σας αρέσει η ποικιλία; Χρησιμοποιείστε περισσότερες από μία γεύσεις μαρμελάδας.

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ

160 γραμ. βούτυρο

10 γραμ. γλυκαντικό Slim Line

2 κρόκοι αυγών

1 βανίλια

¼  κουταλάκι του γλυκού αλάτι

180 γραμ. αλεύρι

2 ασπράδια αυγών ελαφρώς χτυπημένα


ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

100 γραμ. μαρμελάδα Light ΖΩΓΡΑΦΟΣ δαμάσκηνο