ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για τη βάση
- Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να γίνει κρέμα, στη συνέχεια προσθέτετε τη φρουκτόζη, το ξύσμα, τα αμύγδαλα ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε.
- Προσθέτετε το αυγό, τον κρόκο, τη βανίλια και συνεχίζετε να χτυπάτε για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Τέλος προσθέτετε το αλεύρι και το αλάτι, χτυπάτε για 1 λεπτό, αποσύρετε τον κάδο από το μίξερ και συνεχίζετε να ζυμώνετε με τα χέρια σας για να ενωθούν τα υλικά (όχι πάνω από 1 λεπτό).
- Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και τη φυλάτε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγετε σε λεπτό φύλλο πάχους 0,5 εκατ.
- Κόβετε σε στρογγυλά σχήματα και με το κάθε κομμάτι καλύπτετε μικρές φόρμες τάρτας διαμέτρου 6 εκατ.
- Καλύπτετε τις φόρμες με αλουμινόχαρτο και βάζετε βάρος(όπως φακές, φασόλια, ρύζι κ.λ.π). Βάζετε τις φόρμες ξανά στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Στη συνέχεια τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1600C για 15-20 λεπτά περίπου (τα τελευταία 5 λεπτά βγάζετε από μέσα το βάρος).
- Αφήνετε τις τάρτες να κρυώσουν για 5 λεπτά, ξεφορμάρετε και τις αφήνετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Για τη γέμιση
- Βάζετε σε ένα τηγάνι τη φρουκτόζη, προσθέτετε την κρέμα, ανακατεύετε και ζεσταίνετε για 5 λεπτά.
- Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο, το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν. Τέλος προσθέτετε τη μαρμελάδα, τους ξηρούς καρπούς, τα βερίκοκα και ανακατεύετε πολύ καλά.
- Γεμίζετε τις τάρτες, αφήνετε να κρυώσουν για 2 ώρες και σερβίρετε.