marmeladokouloura_2
ΜΑΡΜΕΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ
3 Φεβρουαρίου 2017
116-kekakia-me-paparounosporo
ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ
6 Φεβρουαρίου 2017
Show all
143-mikres-tartes-me-marmelada--ksirous-karpous-web1
Προετοιμασία
Μερίδες
8 τάρτες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για τη βάση

  1. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο  μέχρι να γίνει κρέμα, στη συνέχεια προσθέτετε τη φρουκτόζη, το ξύσμα, τα αμύγδαλα  ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε.
  2. Προσθέτετε το αυγό, τον κρόκο, τη βανίλια και συνεχίζετε να χτυπάτε για 2-3 λεπτά ακόμα.
  3. Τέλος προσθέτετε το αλεύρι και το αλάτι, χτυπάτε για 1 λεπτό, αποσύρετε τον κάδο από το μίξερ και συνεχίζετε να ζυμώνετε με τα χέρια σας για να ενωθούν τα υλικά (όχι πάνω από 1 λεπτό).
  4. Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και τη φυλάτε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  5. Βγάζετε  τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγετε σε λεπτό φύλλο πάχους 0,5 εκατ.
  6. Κόβετε σε στρογγυλά σχήματα και με το κάθε κομμάτι καλύπτετε μικρές φόρμες τάρτας διαμέτρου 6 εκατ.
  7. Καλύπτετε τις φόρμες με αλουμινόχαρτο και βάζετε βάρος(όπως φακές, φασόλια, ρύζι κ.λ.π). Βάζετε τις φόρμες ξανά στο ψυγείο για 1 ώρα.
  8. Στη συνέχεια τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1600C  για 15-20 λεπτά περίπου (τα τελευταία 5 λεπτά βγάζετε από μέσα το βάρος).
  9. Αφήνετε τις τάρτες να κρυώσουν για 5 λεπτά, ξεφορμάρετε και τις αφήνετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Για τη γέμιση

  1. Βάζετε σε ένα τηγάνι  τη φρουκτόζη,  προσθέτετε την κρέμα, ανακατεύετε και ζεσταίνετε για 5 λεπτά.
  2. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο, το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν. Τέλος προσθέτετε τη μαρμελάδα, τους ξηρούς καρπούς, τα βερίκοκα και ανακατεύετε πολύ καλά.
  3. Γεμίζετε τις τάρτες, αφήνετε να κρυώσουν για 2 ώρες και σερβίρετε.
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

140 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

50 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Ξύσμα από 1 λεμόνι

40 γραμ. αμύγδαλα σε σκόνη

1 αυγό

1 κρόκος αυγού

½ φυσική βανίλια,  μόνο τους σπόρους ή 1 βανίλια

230 γραμ. αλεύρι

Λίγο αλάτι


ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

30 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

150 γραμ. κρέμα γάλακτος

25 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Λίγο αλάτι

80 γραμ. μαρμελάδα Light ΖΩΓΡΑΦΟΣ νεράντζι ή άλλη της αρεσκείας σας

40 γραμ. αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα

120 γραμ. ανάμεικτοι ξηροί καρποί (φουντούκια, αμύγδαλα,  καρύδια, φιστίκια Αιγίνης), ψιλοκομμένοι