krepes
Σπιτικές Κρέπες με Μαρμελάδα Stevia
12 Απριλίου 2024
Show all
Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα και τοποθετούμε τη σφολιάτα μας. Τη χαράζουμε σε τετράγωνα και την τρυπάμε καλά με πιρούνι, για να μη φουσκώσει καθόλου.
  2. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 20 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει όσο ετοιμάζουμε την κρέμα μας.
  3. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την κάνουμε σαντιγί. Προσθέτουμε τη βανίλια και το μασκαρπόνε και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος βάζουμε τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε προσεκτικά.
  4. Μεταφέρουμε την κρέμα σε κορνέ και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σταθεί.
  5.  Ανακατεύουμε τις φράουλες με το κονιάκ και τη μαρμελάδα.
  6. Τέλος στήνουμε το γλυκό μας: Απλώνουμε μαρμέλάδα στη βάση για να κολλήσει το πρώτο κομμάτι φύλλο και συνεχίζουμε με κρέμα, φύλλο, εναλλάξ  και στο τέλος λίγο σπασμένο φύλλο με τις φράουλες.
TIP

Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε Μαρμελάδα Φράουλα Light ΖΩΓΡΑΦΟΣ  ή άλλο φρούτο της αρεσκείας σας.

ΥΛΙΚΑ

Για το φύλλο:
1 φύλλο σφολιάτας
2 κουτ. της σούπας  Μαρμελάδα Φράουλα με Stevia ΖΩΓΡΑΦΟΣ 

Για την κρέμα:

1 βανιλίνη
500 γραμ. μασκαρπόνε
500 γραμ. κρέμα γάλακτος
4 κουτ. της σούπας  Μαρμελάδα Φράουλα με Stevia ΖΩΓΡΑΦΟΣ 

Για τις φράουλες:
20 φράουλες
1 σφηνάκι κονιάκ ή λίγη φυσική πορτοκαλάδα
2 κουτ. της σούπας  Μαρμελάδα Φράουλα με Stevia ΖΩΓΡΑΦΟΣ