tsoureki-2
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
1 Απριλίου 2021
koulourakia
ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ
1 Απριλίου 2021
Show all
14-tsoureki
Προετοιμασία
Μερίδες
5 μεγάλα
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Σε μια λεκάνη διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Προσθέτετε τόσο αλεύρι ώστε να σχηματιστεί ένας χυλός. Ανακατεύετε και αφήνετε τη ζύμη για 30 λεπτά περίπου να φουσκώσει. Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να προσθέσετε στον χυλό και μία μόνο κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
  2. Σε μια άλλη λεκάνη ανακατεύετε το βούτυρο με τη φρουκτόζη, το μαχλέπι, τη μαστίχα, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτετε το χλιαρό γάλα ανακατεύοντας καλά. Ρίχνετε τα αυγά, ανακατεύοντας συνέχεια και τη μαγιά με το υπόλοιπο αλεύρι, δουλεύοντας με τα χέρια.
  3. Αφήνετε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο για 1 ώρα περίπου, αλείφετε με κρόκο αυγού και ψήνετε στους 200°C για 1 ώρα.
ΥΛΙΚΑ

3 κιλά αλεύρι για τσουρέκι

3 φακελάκια ξηρή μαγιά  (18 γραμ.)

500 γραμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

8 αυγά

1 κρόκος αυγού

1 κουταλιά της σούπας μαχλέπι, αλεσμένο

1 κουταλιά της σούπας μαστίχα, αλεσμένη

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

2 φλιτζάνια φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

1 λίτρο γάλα, χλιαρό

1 φλιτζάνι νερό, χλιαρό

1 βανίλια