ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Λιώνετε τη σοκολάτα µε το βούτυρο, σε µπεν μαρί.
- Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνετε το γάλα εβαπορέ, το φρέσκο γάλα και την καστανή ζάχαρη, σε χαµηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήµατα µέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Σε ένα µπολ χτυπάτε µε σύρµα τους κρόκους . Στη συνέχεια προσθέτετε σιγά σιγά το ζεστό γάλα µέσα στους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς και ξαναβάζετε το μίγµα των κρόκων µε το γάλα στο κατσαρολάκι.
- Προσθέτετε τον καφέ και µαγειρεύετε σε µέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς µε σπάτουλα, προσέχοντας να µην σας κολλήσει το μίγµα, µέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς (να δηµιουργείται µια κρούστα στον πάτο της κατσαρόλας).
- Περνάτε το μίγµα µέσα από ένα ψιλό σουρωτήρι, το προσθέτετε στη λιωµένη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά.
- Χτυπώντας στο μπλέντερ, προσθέτετε σταδιακά την κρέµα γάλακτος, τη βανίλια και το ουίσκι και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
TIP
Το λικέρ µπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2 εβδοµάδες σε αεροστεγώς κλεισµένα μπουκάλια.