ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ STEVIA
15 Απριλίου 2021
ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ STEVIA
22 Απριλίου 2021
Show all
tsourekia stevia
Προετοιμασία
45 λεπτά
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και προσθέτουμε 4-5 κουτ. της σούπας αλεύρι για να δημιουργήσουμε ένα πηχτό χυλό που τον αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει περίπου μισή ώρα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τo Slim Line Stevia Drops, το γάλα, τα αρωματικά και τα αυγά και ανακατεύουμε τα υλικά μας με το χέρι.
  3. Ρίχνουμε τη φουσκωμένη μαγιά στο μπολ  με τα υγρά  υλικά και ανακατεύουμε να ενωθούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε στο μίξερ ή στο χέρι μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι.
  4. Bγάζουμε το ζυμάρι στον πάγκο μας και του κάνουμε διπλώματα ώστε να πετύχουμε τις ίνες που πρέπει να έχει το τσουρέκι μας.(ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΔΙΠΛΩΝΟΥΜΕ). Στη συνέχεια βάζουμε το ζεστό βούτυρο με τα χέρια μας και συνεχίζουμε τα διπλώματα μέχρι να τελειώσει το βούτυρο. Η ζύμη μας θα είναι κάπως υγρή αλλά αυτό δεν μας πειράζει, όσο φουσκώνει και ξεκουράζεται απορροφάει και το βούτυρο.
  5. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μεμβράνη και μία πετσέτα και αφήνουμε τα ζύμη να τριπλασιαστεί 4-5 ώρες σε ζεστό περιβάλλον. Όταν βάλουμε το δάχτυλο στη ζύμη και δεν επανέλθει η τρύπα που δημιουργήθηκε τότε είναι έτοιμο το ζυμάρι μας. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε ίσα κομμάτια και τα πλάθουμε πλεξούδες.
  6. Βάζουμε τα τσουρέκια  σε ταψί  στρωμένο με λαδόκολλα και τα αφήνουμε σκεπασμένα για μία ώρα, ίσως και παραπάνω, να ανέβουν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C  και πριν τα φουρνίσουμε τα αλείφουμε με κροκό αυγού αραιωμένο με λίγο νερό. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο ή σουσάμι ή και σκέτα.
  7. Ψήνουμε στους 170°C για 30 με 35 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος. Τα μικρότερα τσουρέκια θέλουν λιγότερη ώρα περίπου 20 με 25 λεπτά. 
ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι σκληρό για τσουρέκι

100 γραμ. νωπή μαγιά ή 33 γραμ. ξερή

170 ml νερό χλιαρό

20 ml Slim Line Stevia Drops

½  κουτ. του γλυκού μαχλέπι

1 κουτ. του γλυκού κακουλέ σε σκόνη

5-6 δάκρυα μαστίχας, τριμμένα

4 αυγά

120 ml γάλα

180 γραμ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο

Για την επάλειψη

2 κρόκους αυγού

1 κουτ. της σούπας νερό

αμύγδαλο φιλέ

κροκάν αμυγδάλου

μαύρο σουσάμι