ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Κοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ.
- Προσθέτετε τη μαύρη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.
- Τέλος προσθέτετε το βούτυρο σε κομμάτια και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη, προσθέτοντας ελάχιστο γάλα, αν χρειαστεί.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε με τον πλάστη σε πάχος 1/2 εκ. περίπου και κόβετε τα μπισκότα σε διάφορα σχήματα (αστέρια, δέντρα, φεγγάρια κλπ.)
- Ψήνετε σε βουτυρωμένο ταψί 25 λεπτά στους 175οC.
- Όταν τα μπισκότα κρυώσουν, διακοσμείτε με γλάσο.
- Για το γλάσο ανακατεύετε περίπου 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη με ένα ασπράδι αυγού και 1-2 κου. γλυκού ξύδι. Αν θέλετε προσθέτετε στο γλάσο χρώμα ζαχαροπλαστικής και πασπαλίζετε τα μπισκότα με τρούφα χρωματιστή ή σοκολάτας, πριν στεγνώσει το γλάσο.