ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε ένα μπολ ή στο μίξερ χτυπάμε το γλυκαντικό με τους κρόκους αυγών, τουλάχιστον για 5 λεπτά.
- Διαλύουμε τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ στο γάλα και το προσθέτουμε και αυτό στο μίγμα.
- Τέλος , προσθέτουμε το βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μία σφιχτή μαρέγκα και ενώνουμε με το μείγμα, βάζοντας σιγά-σιγά τη μαρέγκα και ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ, από κάτω προς στα πάνω, μέχρι να ενωθεί όλη με το μείγμα μας. Πρέπει να έχουμε ένα μείγμα σαν κέικ.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία κανάτα δοσομετρητή. Με αυτόν τον τρόπο ελέγχουμε την ροή και την ποσότητα του μείγματος. Επίσης δεν λερώνουμε καθόλου.
- Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με πολύ λίγο βούτυρο και αφού ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το πρώτο pancake.
- Το μυστικό είναι να περιμένουμε να βγάλει φουσκαλίτσες και να δημιουργεί μικρές τρυπούλες στην επιφάνεια του πριν το γυρίσουμε από την άλλη.
- Ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου δύο-τρία λεπτά από κάθε πλευρά λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Τα σερβίρουμε με μαρμελάδα φράουλα με στέβια.