ZOGRAFOS_PROFILE_WEBSITE_KASTANI_306X358
Ρολάκια κανέλας/ Cinnamon rolls
2 Δεκεμβρίου 2023
ZOGRAFOS_PROFILE_WEBSITE_RODAKINO_306X358
ΔΕΝΤΡΑΚΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ 2 ΥΛΙΚΑ
3 Δεκεμβρίου 2023
Show all
ZOGRAFOS_PROFILE_WEBSITE_ZERO_306X358
Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Σε ένα μπολ ή στο μίξερ χτυπάμε το γλυκαντικό με τους κρόκους αυγών, τουλάχιστον για 5 λεπτά.
  2. Διαλύουμε τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ στο γάλα και το προσθέτουμε και αυτό στο μίγμα.
  3. Τέλος , προσθέτουμε το βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
  4. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μία σφιχτή μαρέγκα και ενώνουμε με το μείγμα, βάζοντας σιγά-σιγά τη μαρέγκα και ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ, από κάτω προς στα πάνω, μέχρι να ενωθεί όλη με το μείγμα μας. Πρέπει να έχουμε ένα μείγμα σαν κέικ.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία κανάτα δοσομετρητή. Με αυτόν τον τρόπο ελέγχουμε την ροή και την ποσότητα του μείγματος. Επίσης δεν λερώνουμε καθόλου.
  6. Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με πολύ λίγο βούτυρο και αφού ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το πρώτο pancake.
  7. Το μυστικό είναι να περιμένουμε να βγάλει φουσκαλίτσες και να δημιουργεί μικρές τρυπούλες στην επιφάνεια του πριν το γυρίσουμε από την άλλη.
  8. Ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου δύο-τρία λεπτά από κάθε πλευρά λεπτά σε μέτρια φωτιά.
    Τα σερβίρουμε με μαρμελάδα φράουλα με στέβια.
ΥΛΙΚΑ

3 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
¾ φλιτζανιού γάλα
¼ φλιτζανιού Slim line Stevia Zero
2 βανίλιες
λίγο αλάτι
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
3 κουτ. της σούπας λιωμένο βούτυρο
5 ml κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Για το σερβίρισμα:
Μαρμελάδα Φράουλα με Stevia ΖΩΓΡΑΦΟΣ
Φρούτα εποχής