melomakarona
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
18 Νοεμβρίου 2024
mpiskota-me-mauvri
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
19 Νοεμβρίου 2024
Show all
kourabiedes
Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Χτυπάτε καλά στο μίξερ το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη. Προσθέτετε τα αμύγδαλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα.
  2. Προσθέτετε  το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, το κονιάκ και στη συνέχεια σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Αν χρειαστεί προσθέτετε περισσότερο αλεύρι ώστε να μην κολλάει η ζύμη.
  3. Πλάθετε  τη ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να ροδίσουν λίγο.
  4. Βάζετε την καστανή ζάχαρη στο μούλτι και την χτυπάτε μέχρι να γίνει άχνη.
  5. Αφήνετε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν, τους ραντίζετε προαιρετικά με το ροδόνερο και πασπαλίζετε με την καστανή ζάχαρη άχνη.
ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

    2 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

    500 γραμ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα

    2 κουτ. της σούπας σιμιγδάλι ψιλό

    2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

    2 κουτ. της σούπας κονιάκ

    600 γραμ. αλεύρι

    Καστανή ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

    Ροδόνερο (προαιρετικά)