143-mikres-tartes-me-marmelada--ksirous-karpous-web1
ΜΙΚΡΕΣ ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
3 Φεβρουαρίου 2017
+Ψ_128
ΚΕΙΚ ΜΕ ΞΙΝΟΓΑΛΟ ΚΑΙ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ
6 Φεβρουαρίου 2017
Show all
116-kekakia-me-paparounosporo
Προετοιμασία
Μερίδες
12 κεκάκια
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 1800C.
  2. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ  το αλεύρι, τις βανίλιες, το ξύσμα, το αμύγδαλο, τον παπαρουνόσπορο, τη φρουκτόζη, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και τα ανακατεύετε.
  3. Βάζετε σε ένα άλλο μπολ το τυρί, τα αυγά και τον χυμό και ανακατεύετε πολύ καλά με τη βοήθεια ενός σύρματος.
  4. Ρίχνετε τα υγρά υλικά στα στερεά και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  5. Μοιράζετε το μείγμα σε μια φόρμα muffins 12 θέσεων, βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ψήνετε για 25-30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα.
  6. Βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν για 10 λεπτά.
  7. Τέλος τα ξεφορμάρετε και τα αφήνετε να κρυώσουν πολύ καλά πάνω σε μια σχάρα.
TIP

Τα muffins μπορούν να γίνουν και μόνο με χυμό και ξύσμα από πορτοκάλια ή λεμόνια.

ΥΛΙΚΑ

80 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 βανίλιες

Ξύσμα από ½  ροζ γκρέιπφρουτ

150 γραμ. αμύγδαλο σε σκόνη

10 γραμ. παπαρουνόσπορος

60 γραμ .φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

300 γραμ. τυρί κρέμα ή κότατζ

2 αυγά


Χυμός από 1 πορτοκάλι

Χυμός από 1 ροζ γκρέιπφρουτ