mpiskota-me-mauvri
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ
1 Δεκεμβρίου 2016
118-champagne-cocktail
ΚΟΚΤΕΙΛ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ
13 Δεκεμβρίου 2016
Show all
melomakarona
Προετοιμασία
Μερίδες
30-40 Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Χτυπάτε στο μίξερ, για 5 λεπτά περίπου, το λάδι και την φρουκτόζη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Ρίχνετε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Τέλος προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακιά ζύμη.
  4. Παίρνετε μικρά κομμάτια ζύμης και τα πλάθετε με τα δάκτυλα ώστε να πάρουν τα μελομακάρονα ένα μακρόστενο οβάλ σχήμα.
  5. Τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 180 ºC για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  6. Στο μεταξύ, βάζετε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά.
  7. Περιχύνετε τα μελομακάρονα μόλις βγουν από το φούρνο και τα αναποδογυρίζετε για να σιροπιαστούν από όλες τις μεριές.
  8. Βάζετε τα μελομακάρονα σε μια πιατέλα και πασπαλίζετε με τα καρύδια.

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζυμη:

 

1 ½ φλιτζάνι λάδι

4 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Χυμός και ξύσμα από ένα πορτοκάλι

¼ φλιτζανιού κονιάκ

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι του γλυκού σόδα

1/3 φλιτζάνιου φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

¼ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

 

Για το σιροπι:

 

1/2 φλιτζάνι φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

2/3 φλιτζανιού νερό

1 ½ φλιτζάνι μέλι

 


Για το γαρνιρισμα:

 

½ φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα