ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βάζουμε πρώτα σε μία κατσαρόλα, την καστανή ζάχαρη με το νερό, τον χυμό, τα ξυλάκια κανέλας και τη φλούδα πορτοκαλιού να βράσουν. Απ το σημείο βρασμού, αφήνουμε 5′ και αποσύρουμε από τη φωτιά
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο και ρίχνουμε τα σιμιγδάλια. Τα καβουρδίζουμε, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.Προσοχή, η φωτιά να είναι χαμηλή προς μέτρια, για να μην μας καεί.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αμύγδαλα,τις σταφίδες και την κανέλα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και ρίχνουμε το σιρόπι.
- Ξαναβάζουμε στη φωτιά, χαμηλή αυτή τη φορά, και ανακατεύουμε μέχρι να το πιει όλο το υγρό και να αρχίσει να ξεκολλάει απ τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Αδειάζουμε σε φόρμα κέικ και σκεπάζουμε με μια πετσέτα για τουλάχιστον μισή ώρα.
- Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε το χαλβά μας σε πιατέλα.
- Τα υπόλοιπα τα βλέπεις στο βίντεο!