Z_25_small
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΑΠΟ ΚΑΡΥΔΙ & ΔΥΟΣΜΟ
10 Φεβρουαρίου 2017
pasta-flwra
ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ
21 Φεβρουαρίου 2017
Show all
xalvas
Προετοιμασία
Μερίδες
8-10
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Για να φτιάξετε το σιρόπι, βράζετε το νερό με την καστανή ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού, για 5 λεπτά. Καβουρντίζετε, με το λάδι τα αμύγδαλα και το σιμιγδάλι. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να ξανθύνει το σιμιγδάλι. Βγάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνετε το ζεστό σιρόπι. Ανακατεύετε καλά και βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει λίγο το μίγμα. Βγάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και την σκεπάζετε με μια πετσέτα μέχρι να απορροφηθεί εντελώς το σιρόπι.
  2. Βάζετε τον χαλβά σε φόρμα, μέχρι να κρυώσει.
  3. Όταν κρυώσει τον βγάζετε από την φόρμα και πασπαλίζετε με κανέλα.
TIP

Προαιρετικά, γαρνίρετε με αμύγδαλα.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χονδρό
  • 3 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη Demerara Brown Crystal ΖΩΓΡΑΦΟΣ
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 50 γραμ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • κανέλα
  • φλούδα λεμονιού για το σιρόπι