BANANA SMOOTHIE
22 Μαΐου 2020
Show all
pulled pork
Προετοιμασία
1 ώρα
Μερίδες
8-10
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 120οC.
  2. Πλένετε το χοιρινό και το σκουπίζετε καλά με ρολό κουζίνας.
  3. Ανακατεύετε όλα τα μπαχαρικά σε ένα μπολ και τα απλώνετε σε όλο το χοιρινό, κάνοντάς του μασάζ για να πάει παντού.
  4. Σοτάρετε το κρέας με λίγο ηλιέλαιο από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει χρώμα.
  5. Το βάζετε στη γάστρα, ρίχνετε μέσα τη μπύρα και ψήνετε για 6 – 7 ώρες, μέχρι να διαλύεται εύκολα όταν το τραβάτε με ένα πιρούνι. Μπορείτε να το ξεψαχνίσετε τραβώντας το με τα χέρια.
  6. Για την σάλτσα, παίρνετε το ζουμί από τη γάστρα και το βράζετε σε ένα φαρδύ τηγάνι μέχρι να μειωθεί στο μισό. Προσθέτετε τη μαύρη ζάχαρη και τη μουστάρδα, διαλυμένη σε λίγο ζεστό νερό, και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η μαύρη ζάχαρη. Βάζετε στο κορν φλάουρ 2 κουταλιές της σούπας νερό και ανακατεύετε με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνετε το κορν φλάουρ στο μίγμα που βράζει και ανακατεύετε για ένα λεπτό, μέχρι να πήξει ελαφρώς. Αποσύρετε από τη φωτιά.
  7. Σερβίρετε σε ψωμάκια με ψιλοκομμένα λαχανικά και σος της αρεσκείας σας.
ΥΛΙΚΑ

Για το χοιρινό: 

2 κιλά χοιρινό σβέρκο, ολόκληρο κομμάτι ή μπριζόλες λαιμού

3 κουτ. της σούπας μαύρη ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

1 κουτ. της σούπας πάπρικα γλυκιά

1 κουτ. της σούπας σκόρδο σκόνη ή 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες

2 κουτ. του γλυκού μουστάρδα σκόνη ή 2 κουτ. της σούπας μουστάρδα

1 κουτ. του γλυκού κόλιανδρο (μπαχαρικό)

Αλάτι, πιπέρι

3/4 κουτάκι μπύρας

Λίγο ηλιέλαιο

Για τη σάλτσα:

1/4 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

1 κουτ. της σούπας μουστάρδα

2 κουτ. της σούπας κορν φλάουρ