ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Για το μίγμα του κέικ, βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι και προσθέτετε τη μαργαρίνη κομμένη σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύετε καλά, με τα δάκτυλα. Προσθέτετε τη φρουκτόζη. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα αυγά και το γάλα, και τα προσθέτετε στο μπολ με τα στερεά υλικά. Ανακατεύετε καλά.
- Για τη γέμιση, κόβετε την κομπόστα ροδάκινο σε φέτες και προσθέτετε τη φρουκτόζη και το αλεύρι. Τα ανακατεύετε.
- Χρησιμοποιείτε φόρμα (χωρίς τρύπα στην μέση) με αποσπώμενο τοίχωμα. Λαδώνετε το τοίχωμα της φόρμας και βάζετε στη βάση της φόρμας λαδόχαρτο.
- Τοποθετείτε το μισό μίγμα του κέικ στη φόρμα. Από πάνω απλώνετε τη γέμιση ροδάκινου και την καλύπτετε με το υπόλοιπο μίγμα του κέικ. Πασπαλίζετε από πάνω με λίγη φρουκτόζη.
- Ψήνετε σε μέτριο φούρνο (170ºC) για 50 – 60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει εξωτερικά και να ψηθεί καλά εσωτερικά.
- Αφήνετε το κέικ να κρυώσει, πριν το κόψετε.