HOW TO MAKE THIS RECIPE
- Χτυπάτε τους κρόκους σε ένα μπολ.
- Ζεσταίνετε το γάλα σε μέτρια θερμοκρασία και το ρίχνετε σιγά-σιγά στο μπολ με τους κρόκους, χτυπώντας συγχρόνως με ένα σύρμα.
- Βάζετε την καστανή ζάχαρη με το νερό σε ένα βαθύ τηγάνι και τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά, χωρίς να τα ανακατέψετε καθόλου, μέχρι να αρχίσει να βράζει. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε μέχρι να λιώσει η καστανή ζάχαρη.
- Προσθέτετε τους σπόρους της βανίλιας και δυναμώνετε τη φωτιά στο μέτριο μέχρι να αρχίσει να γίνεται παχύρευστη καραμέλα και να παίρνει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα (θα αρχίσει αμέσως να κοχλάζει), το ξαναβάζετε στη φωτιά, κατεβάζετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σταματήσει να βράζει.
- Τέλος, προσθέτετε το μείγμα γάλα-κρόκων και τα αφήνετε στη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, για λίγα λεπτά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει.
- Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε την κρέμα για μισή ώρα μέχρι να πέσει η θερμοκρασία της.
- Προσθέτετε τις καραμέλες, τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύετε καλά.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη, μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά και να παγώσει (κάθε μισή ώρα το βγάζετε και το αφρατεύετε με ένα σύρμα).
- Προαιρετικά, γαρνίρετε με δημητριακά.
TIP
Προαιρετικά, για το γαρνίρισμα: 1 φλιτζάνι δημητριακά Crunchy Mix με μπανάνα και σοκολάτα