HOW TO MAKE THIS RECIPE
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 1800C .
- Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαύρη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι και ανακατεύετε πολύ καλά.
- Βάζετε το βούτυρο, το ηλιέλαιο, το κακάο και το νερό μέσα σε ένα πυρίμαχο τηγάνι 25εκ. και τα αφήνετε να βράσουν.
- Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα στερεά υλικά, ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Τέλος προσθέτετε το ξινόγαλο, το αυγό και τη βανίλια και με τη βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρετε το τηγάνι στον φούρνο, (εάν δεν έχετε πυρίμαχο τηγάνι, μεταφέρετε το μείγμα σε αντίστοιχο πυρίμαχο σκεύος ελαφρώς βουτυρωμένο), σκορπίζετε από πάνω τα κομμάτια καραμέλας και σοκολάτας και ψήνετε για 15-20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
- Βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
TIP
Σερβίρετε με παγωτό