mpougatsa
ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ
10 February 2017
tourta-sokolata
ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
10 February 2017
Show all
476129308

476129308

Preperation
Servings
8
HOW TO MAKE THIS RECIPE

 

  1.  Ζεσταίνετε το γάλα σε μέτρια φωτιά.
  2. Χτυπάτε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη φρουκτόζη μέχρι να ενωθούν καλά.
  3. Όταν ζεσταθεί (όχι να βράσει) το γάλα το ρίχνετε σιγά-σιγά στους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Βάζετε όλο το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και ξανά στη φωτιά και το ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα, (είναι έτοιμη όταν αρχίσει να στέκεται στην πίσω μεριά του κουταλιού).
  5. Αποσύρετε από τη φωτιά και αδειάζετε την κρέμα σε ένα μπολ. Σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά.
  6. Βγάζετε την κρέμα από το ψυγείο, προσθέτετε το ροδόνερο και την κρέμα  γάλακτος και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  7. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το φυλάτε στην κατάψυξη για 6 ώρες.
  8. Ανά διαστήματα βγάζετε το μπολ και ανακατεύετε το μείγμα για να αφρατέψει.
TIP

Αφήνετε πάντα το παγωτό να μαλακώσει, για 10 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου και μετά σερβίρετε.

INGREDIENTS

7 κουτ. της σούπας ροδόνερο

300 γραμ. γάλα

5 κρόκοι αυγών

80 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

300 γραμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή