HOW TO MAKE THIS RECIPE
- Ζεσταίνετε το γάλα σε μέτρια φωτιά.
- Χτυπάτε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη φρουκτόζη μέχρι να ενωθούν καλά.
- Όταν ζεσταθεί (όχι να βράσει) το γάλα το ρίχνετε σιγά-σιγά στους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς.
- Βάζετε όλο το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και ξανά στη φωτιά και το ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα, (είναι έτοιμη όταν αρχίσει να στέκεται στην πίσω μεριά του κουταλιού).
- Αποσύρετε από τη φωτιά και αδειάζετε την κρέμα σε ένα μπολ. Σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά.
- Βγάζετε την κρέμα από το ψυγείο, προσθέτετε το ροδόνερο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το φυλάτε στην κατάψυξη για 6 ώρες.
- Ανά διαστήματα βγάζετε το μπολ και ανακατεύετε το μείγμα για να αφρατέψει.
TIP
Αφήνετε πάντα το παγωτό να μαλακώσει, για 10 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου και μετά σερβίρετε.