ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
6 Ιουλίου 2018
pagoto-anthogala-giaourti
ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
12 Ιουλίου 2018
Show all
pagoto vanilia
Προετοιμασία
Μερίδες
4-6 μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι, ανακατεύετε το γάλα με τη φρουκτόζη, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η φρουκτόζη. Ρίχνετε το μίγμα, σιγά-σιγά, στο μπολ με τους κρόκους, χτυπώντας συγχρόνως με ένα σύρμα. Το ξαναβάζετε στο κατσαρολάκι  και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με μια μαρίζ συνέχεια, μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς.
  2. Αποσύρετε από τη φωτιά και το χύνετε πάνω από ένα σουρωτήρι μέσα στην κρέμα γάλακτος.
  3. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και τέλος προσθέτετε τη βανίλια ανακατεύοντας. Σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά (τουλάχιστον 4 ώρες).
  4. Το παγώνετε σε παγωτομηχανή  σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
  5. Εναλλακτικά, αν δεν έχετε παγωτομηχανή μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη, μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται και να παγώνει και κατόπιν το βγάζετε κάθε μισή ώρα και το αφρατεύετε με ένα σύρμα χειρός. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία 5-6 φορές ή μέχρι να πήξει ικανοποιητικά.
ΥΛΙΚΑ

250 ml γάλα φρέσκο πλήρες

100 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

3 κρόκοι αυγών χτυπημένοι

500 ml κρέμα γάλακτος

1 ½ κουτ. της σούπας εκχύλισμα βανίλιας