muffins milou1
ΜΑΦΙΝΣ ΜΗΛΟΥ
11 Μαΐου 2018
pagoto vanilia
ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ
12 Ιουλίου 2018
Show all
Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180oC.
  2. Ανοίγετε το φύλλο πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια , κόβετε σε 6 ορθογώνια κομμάτια και τρυπάτε την επιφάνεια με ένα πιρούνι.
  3. Τα τοποθετείτε πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλά.
  4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια  για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτετε τη μαύρη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνετε να σοταριστούν για 2-3 λεπτά ακόμα. Σβήνετε με το βαλσάμικο και μαγειρεύετε για 5-6 λεπτά ακόμα. Τέλος ανακατεύετε μέσα τα ντοματίνια και τον βασιλικό.
  5. Μοιράζετε το μίγμα και τα τρίμματα φέτας πάνω στη σφολιάτα, αφήνοντας ένα περιθώριο 2 εκατοστών γύρω γύρω. Κλείνετε τα πλαϊνά και αλείφετε το πλαίσιο με το αυγό. Ψήνετε στον αέρα , για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το  φύλλο και να πάρει χρώμα.
  6. Προαιρετικά, μπορείτε να γαρνίρετε  τις τάρτες με κάπαρη ή ψιλοκομμένες ελιές προτού τις σερβίρετε.
TIP

Σε περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε δική σας ζύμη, ανακατεύετε με το χέρι 140 γραμ. φαρίνα, 70 γραμ. βούτυρο, 1 αυγό και 2-3 κουτ. της σούπας νερό. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο για 10 λεπτά περίπου προτού  την ανοίξετε.

ΥΛΙΚΑ

350 γραμ. φύλλο σφολιάτας

2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 κουτ. της σούπας μαύρη ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

1 κουτ. της σούπας βαλσάμικο

Αλάτι, πιπέρι

250 γραμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

2 κουτ. της σούπας φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα ( ή 2 κουτ του γλυκού αποξηραμένα)

200 γραμ. φέτα τριμμένη

1 αυγό χτυπημένο