ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180oC.
- Ανοίγετε το φύλλο πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια , κόβετε σε 6 ορθογώνια κομμάτια και τρυπάτε την επιφάνεια με ένα πιρούνι.
- Τα τοποθετείτε πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλά.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτετε τη μαύρη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνετε να σοταριστούν για 2-3 λεπτά ακόμα. Σβήνετε με το βαλσάμικο και μαγειρεύετε για 5-6 λεπτά ακόμα. Τέλος ανακατεύετε μέσα τα ντοματίνια και τον βασιλικό.
- Μοιράζετε το μίγμα και τα τρίμματα φέτας πάνω στη σφολιάτα, αφήνοντας ένα περιθώριο 2 εκατοστών γύρω γύρω. Κλείνετε τα πλαϊνά και αλείφετε το πλαίσιο με το αυγό. Ψήνετε στον αέρα , για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το φύλλο και να πάρει χρώμα.
- Προαιρετικά, μπορείτε να γαρνίρετε τις τάρτες με κάπαρη ή ψιλοκομμένες ελιές προτού τις σερβίρετε.
TIP
Σε περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε δική σας ζύμη, ανακατεύετε με το χέρι 140 γραμ. φαρίνα, 70 γραμ. βούτυρο, 1 αυγό και 2-3 κουτ. της σούπας νερό. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο για 10 λεπτά περίπου προτού την ανοίξετε.