476129308
ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ & ΡΟΔΟΝΕΡΟ
10 Φεβρουαρίου 2017
xalvas
ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
16 Φεβρουαρίου 2017
Show all
tourta-sokolata
Preperation
Servings
20
HOW TO MAKE THIS RECIPE
  1. Σε ένα μπολ χτυπάτε τη μαργαρίνη με το γλυκαντικό. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια για να γίνουν μαρέγκα. Στο μπολ με τη μαργαρίνη ρίχνετε τους κρόκους, το γάλα, τις βανίλιες και το αλεύρι ανακατεύοντας καλά, μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο. Προσθέτετε τη μαρέγκα και τέλος το κακάο. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί και ψήνετε το παντεσπάνι στους 200 °C για 50 λεπτά.
  2. Έπειτα ετοιμάζετε την κρέμα σοκολάτα. Ανακατεύετε το αλεύρι με ένα φλιτζάνι γάλα, μέχρι να διαλυθεί καλά. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, τη μαργαρίνη, το γλυκαντικό, τις βανίλιες, το κακάο και το γάλα με το αλεύρι μέχρι το μίγμα να γίνει λείο. Στη συνέχεια ρίχνετε το μίγμα στο ζεστό γάλα, και αφήνετε να σιγοβράσει για λίγο ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να πήξει η κρέμα.
  3. Για τη σαντιγί (με κακάο) χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μαζί με το γλυκαντικό και το κακάο μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί.
  4. Έπειτα κόβετε το παντεσπάνι σε δύο κομμάτια (φέτες). Σε μια κατσαρόλα βράζετε για 5 λεπτά το κονιάκ, το νερό και το γλυκαντικό. Βάζετε το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι πάνω σε ένα δίσκο και το ραντίζετε με το σιρόπι. Μετά στρώνετε την κρέμα σοκολάτα πάνω από το παντεσπάνι, βάζετε το άλλο κομμάτι από το παντεσπάνι (το οποίο έχετε ραντίσει και αυτό με το σιρόπι), καλύπτετε όλη την τούρτα με την σαντιγί κάνοντας, εάν θέλετε, σχέδια με το κορνέ. Γαρνίρετε με κουβερτούρα.
INGREDIENTS

Για το παντεσπάνι :

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • ½ φλιτζάνι γάλα  (light) με 2% λιπαρά
  • 150 γραμ. μαργαρίνη
  • 2 φλιτζάνια γλυκαντικό Slim Line
  • 2 βανίλιες
  • 30 γραμ. κακάο

Για το σιρόπι:

  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 1 ποτήρι νερό
  • ½ φλιτζάνι  γλυκαντικό Slim Line

Για την κρέμα σοκολάτα :

  • 750 γραμ. γάλα (light) με 2% λιπαρά
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
  • 2 φλιτζάνια  γλυκαντικό Slim Line
  • 2 βανίλιες
  • 1½ κουταλιά της σούπας κακάο

 


Για τη σαντιγί :

  • 250 γραμ. κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 2 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό Slim Line
  • λίγη κουβερτούρα για γαρνίρισμα