tourta-me-rodakino_1
ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΚΑΙ ΖΕΛΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
21 December 2016
Show all
tatin_1
Preperation
Servings
10-12
HOW TO MAKE THIS RECIPE
  1. Βάζετε στο μίξερ όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύετε για 20 δευτερόλεπτα.
  2. Προσθέτετε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και αναμιγνύετε για 2-3 λεπτά μέχρι να ενωθεί το βούτυρο με τα υπόλοιπα υλικά και να φαίνεται το μείγμα σαν βρεγμένη άμμος. Τέλος προσθέτετε το ξινόγαλο και αναμιγνύετε για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει ένα πολύ μαλακό μείγμα.
  3. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 1800C.
  4. Βουτυρώνετε μια φόρμα για 12 ατομικά κεκάκια.
  5. Μοιράζετε τις φέτες ροδάκινο στις θέσεις της φόρμας και σε κάθε μία βάζετε ένα κερασάκι στο κέντρο.
  6. Στη συνέχεια βάζετε από 2 κουταλιές της σούπας ζύμη σε κάθε θέση και ψήνετε για 12-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήνετε να κρυώσουν για 4-5 λεπτά και τα ξεφορμάρετε.

Σερβίρονται χλιαρά.

INGREDIENTS

Για το κέικ

 

240 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

40 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Λίγο αλάτι

6 κουταλιές της σούπας βούτυρο κρύο

250 γραμ. ξινόγαλο


Για το ροδάκινο

 

60 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

200 γραμ. Κομπόστα ροδάκινο ΖΩΓΡΑΦΟΣ (με 30% λιγότερες θερμίδες) κομμένη σε λεπτές φέτες

10 κερασάκια για διακόσμηση