tartakia-me-frouta
ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ
23 Φεβρουαρίου 2017
zele-giaourti
ΖΕΛΕ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ &ΦΡΟΥΤΑ
23 Φεβρουαρίου 2017
Show all
baklavas
Προετοιμασία
Μερίδες
20 μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Για τη γέμιση : Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα καρύδια, το γλυκαντικό, τη βανίλια, την κανέλα και το γαρίφαλο.
  2. Ανοίγετε  τα  φύλλα  κρούστας. Σε βουτυρωμένο ταψί στρώνετε δυο φύλλα (βουτυρώνοντάς τα) και τα καλύπτετε με γέμιση. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο ώσπου να καταναλωθούν τα μισά φύλλα. Στρώνετε από επάνω τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας βουτυρώνοντας τα.
  3. Ψήνετε στους 180 °C  για  20 – 30 λεπτά λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  4. Για το σιρόπι, βράζετε το νερό, το γλυκαντικό και τη φλούδα λεμονιού για 5 λεπτά και περιχύνετε το μπακλαβά.
  5. Γαρνίρετε με χοντροκομμένα καρύδια.
ΥΛΙΚΑ

    • ½ κιλό φύλλο κρούστας
    • 5 φλιτζάνια (400 γραμ.) καρύδια χοντροκομμένα
    • 1 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
    • 1 φλιτζάνι γλυκαντικό Slim Line
    • 1 βανίλια
    • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
    • ½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο

 


Για το σιρόπι :

  • 4 φλιτζάνια γλυκαντικό Slim Line
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • φλούδα λεμονιού