165-peach-ice-cream-web
ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ
15 June 2017
petit four
ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΠΤΙ ΦΟΥΡ
13 May 2019
Show all
generic-cooking1

ΡΥΖΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Preperation
Servings
4-6
HOW TO MAKE THIS RECIPE
  1. Βράζετε το ρυζάκι στο ζωμό λαχανικό, σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Σουρώνετε και περιχύνετε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
  2. Σοτάρετε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε τις πιπεριές και σοτάρετε για άλλα 3-4 λεπτά. πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και το κρατάτε στην άκρη.
  3. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το ρυζάκι, τα σοταρισμένα λαχανικά, το τριμμένο κολοκύθι, τα ντοματάκια και τον τόνο θρυμματισμένο.
  4. Προσθέτετε λάδι, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
TIP

Σερβίρεται και κρύο σαν σαλάτα.

INGREDIENTS

500 γραμ. ρυζάκι ή κριθαράκι ΖΩΓΡΑΦΟΣ με 20% φυτικές πρωτεΐνες

1 λίτρο ζωμός λαχανικών

1 κρεμμύδι  ξερό, τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε κύβους

1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κύβους

1 κολοκυθάκι, τριμμένο

300 γραμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

320 γραμ. τόνος κονσέρβα σε νερό (στραγγισμένος)

ελαιόλαδο

χυμός από ένα λεμόνι

αλάτι – πιπέρι