pagoto roumi
ΠΑΓΩΤΟ ΡΟΥΜΙ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
13 Αυγούστου 2017
brownies
BROWNIES ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
1 Νοεμβρίου 2017
Show all
generic-cooking1

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Προετοιμασία
Μερίδες
4-6
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Βράζετε το κριθαράκι στον ζωμό λαχανικών, σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Σουρώνετε και περιχύνετε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για να μην κολλήσει.
  2. Σοτάρετε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε τις πιπεριές και σοτάρετε για άλλα 3-4 λεπτά. Πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και το κρατάτε στην άκρη.
  3. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το κριθαράκι, τα σοταρισμένα λαχανικά, το τριμμένο κολοκύθι, τα τοματάκια και τον τόνο θρυμματισμένο.
  4. Προσθέτετε λάδι, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
TIP

Σερβίρεται και κρύο σαν σαλάτα.

ΥΛΙΚΑ

500 γραμ. κριθαράκι ΖΩΓΡΑΦΟΣ με 20% φυτικές πρωτεΐνες

1 λίτρο ζωμός λαχανικών

1 κρεμμύδι  ξερό, τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε κύβους

1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κύβους

1 κολοκυθάκι, τριμμένο

300 γραμ. τοματίνια κομμένα στη μέση

320 γραμ. τόνος κονσέρβα σε νερό (στραγγισμένος)

ελαιόλαδο

χυμός από ένα λεμόνι

αλάτι – πιπέρι