ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βράζετε το κριθαράκι στον ζωμό λαχανικών, σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Σουρώνετε και περιχύνετε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για να μην κολλήσει.
- Σοτάρετε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε τις πιπεριές και σοτάρετε για άλλα 3-4 λεπτά. Πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και το κρατάτε στην άκρη.
- Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το κριθαράκι, τα σοταρισμένα λαχανικά, το τριμμένο κολοκύθι, τα τοματάκια και τον τόνο θρυμματισμένο.
- Προσθέτετε λάδι, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
TIP
Σερβίρεται και κρύο σαν σαλάτα.