pagoto kafe
ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΦΕ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
3 Ιουλίου 2017
generic-cooking1
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
8 Σεπτεμβρίου 2017
Show all
pagoto roumi
Προετοιμασία
Μερίδες
4 - 6 μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνετε ελαφρώς 75 ml από το ρούμι. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τις σταφίδες. Τις βάζετε σε ένα δοχείο και τις αφήνετε στο ψυγείο να μουλιάσουν και να κρυώσουν καλά.
  2. Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι, ανακατεύετε το γάλα και την καστανή ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνετε το ζεστό μίγμα σιγά-σιγά στο μπολ με τους κρόκους, χτυπώντας συγχρόνως με ένα σύρμα. Το ξαναβάζετε στο κατσαρολάκι  και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με μια μαρίζ συνέχεια, μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς .
  3. Αποσύρετε από τη φωτιά και το χύνετε πάνω από ένα σουρωτήρι μέσα στην κρέμα γάλακτος.
  4. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και τέλος προσθέτετε τα υπόλοιπα 75 ml ρούμι ανακατεύοντας. Σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά (τουλάχιστον 4 ώρες).
  5. Παγώνετε σε παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της. Σουρώνετε τις σταφίδες ώστε να απομακρύνετε το ρούμι που δεν έχει απορροφηθεί Προς το τέλος της διαδικασίας, όταν έχει αρχίσει να πήζει καλά το παγωτό, προσθέτετε και τις σταφίδες μέσα στο μίγμα.
TIP

Εναλλακτικά, αν δεν έχετε παγωτομηχανή μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη, μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται και να παγώνει και κατόπιν το βγάζετε κάθε μισή ώρα και το αφρατεύετε με ένα σύρμα χειρός. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία 5-6 φορές ή μέχρι να πήξει ικανοποιητικά

ΥΛΙΚΑ

  • 150 ml μαύρο ρούμι
  • 100 γραμ. σταφίδες σουλτανίνα
  • 250 ml γάλα φρέσκο πλήρες
  • 150 γραμ. καστανή ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
  • 4 κρόκοι αυγών χτυπημένοι
  • 500 ml κρέμα γάλακτος