mpiskota-me-mauvri
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ
3 Νοεμβρίου 2020
pineapple-brown-sugar-barbecue-sauce-www-thereciperebel
ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ΜΕ ΑΝΑΝΑ & ΟΥΙΣΚΙ (ΓΙΑ ΧΟΙΡΙΝΟ)
9 Νοεμβρίου 2020
Show all
baba au rum
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Διαλύετε τη μαγιά σε μισό φλιτζάνι από το χλιαρό γάλα. Προσθέτετε τη φρουκτόζη και μια κουταλιά της σούπας από το αλεύρι ώστε να σχηματιστεί ένας χυλός. Ανακατεύετε και τον αφήνετε να φουσκώσει για 15 λεπτά περίπου.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά, το βούτυρο, το αλάτι, το υπόλοιπο γάλα και το μισό αλεύρι. Ανακατεύοντας συνέχεια, προσθέτετε το χυλό μαγιάς και το υπόλοιπο αλεύρι.
  3. Μεταφέρετε το μίγμα σε μια αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα για κέικ (25 εκατοστών), με τρύπα στη μέση. Σκεπάζετε τη φόρμα και αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.
  4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  5. Εν τω μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι βράζετε για 5 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι.
  6. Μόλις βγάλετε τον μπαμπά από το φούρνο, τον τρυπάτε με ένα ξυλάκι και τον περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι.
  7. Όταν κρυώσει, τον βγάζετε από τη φόρμα και τον τοποθετείτε σε μια πιατέλα.
  8. Ζεσταίνετε τη μαρμελάδα με λίγο νερό και αλείφετε με ένα πινέλο την επιφάνεια του μπαμπά.
  9. Τον σερβίρετε γεμίζοντας την τρύπα με την κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί με τη φρουκτόζη.
ΥΛΙΚΑ

50 γραμ. μαγιά νωπή ή 1 1/2 φακελάκι ξηρή

1 ½ φλιτζάνι χλιαρό γάλα (300ml)

2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο

1 κουτ. σούπας φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

4 αυγά

3 φλιτζάνια αλεύρι (375 γραμ.)

 

Για το σιροπι:

 

2 φλιτζάνια φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ (300 γραμ.)

2 φλιτζάνια νερό

6 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι ή κονιάκ

Φλούδα λεμονιού και πορτοκαλιού

 


Για το γαρνιρισμα:

 

1 βάζο μαρμελάδα Light ΖΩΓΡΑΦΟΣ βερίκοκο

250 ml κρέμα γάλακτος

2 κουτ. σούπας φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ