ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 25 εκατοστών βάζουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, τα μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες ή μικρά κομματάκια, το μοσχοκάρυδο και τη βανίλια. Χαμηλώνουμε πολύ την φωτιά μας και αφήνουμε 10 λεπτά να μαραθούν και να ροδίσουν.
- Παράλληλα, για το κέικ, χτυπάμε τα αυγά με την καστανή ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το γάλα με το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Τέλος βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και ομογενοποιούμε.
- Ανοίγουμε το καπάκι από το τηγάνι μας και ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μήλα μαζί με καρύδια.
Σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε την φωτιά στο 1-2 και ψήνουμε για 10 λεπτά. - Με τη βοήθεια ενός πιάτου, γυρνάμε τη μηλόπιτα μας σαν ομελέτα. και την ψήνουμε πάλι σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένο καπάκι για άλλα 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα!