psomi cranberries
ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΜΕ CRANBERRIES
28 Οκτωβρίου 2023
baba au rum
ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ
8 Νοεμβρίου 2023
Show all
milopita tigani
Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 25 εκατοστών βάζουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, τα μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες ή μικρά κομματάκια, το μοσχοκάρυδο και τη βανίλια. Χαμηλώνουμε πολύ την φωτιά μας και αφήνουμε 10 λεπτά να μαραθούν και να ροδίσουν.
  2. Παράλληλα, για το κέικ,  χτυπάμε τα αυγά με την καστανή ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το γάλα με το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.  Τέλος βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και ομογενοποιούμε.
  3. Ανοίγουμε το καπάκι από το τηγάνι μας και ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μήλα μαζί με καρύδια.
    Σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε  την φωτιά στο 1-2  και ψήνουμε για 10 λεπτά.
  4. Με τη βοήθεια ενός πιάτου, γυρνάμε τη μηλόπιτα μας σαν ομελέτα. και την ψήνουμε πάλι σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένο καπάκι για άλλα 10 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα!
ΥΛΙΚΑ

Για τα μήλα:

2 μήλα

1 κουτ. του γλυκού υγρή βανίλια ή 1 βανιλίνη

2 κουτ. της σούπας Καστανή Ζάχαρη Ζωγράφος

1 κουτ. της σούπας βούτυρο

½ κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο

Για το κέικ:

2 αυγά

1/2 φλιτζ.  Καστανή Ζάχαρη Ζωγράφος

1/2 φλιτζ. γάλα

1 κουτ. της σούπας κανέλα

1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

70 γραμ. βούτυρο λιωμένο

120 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουτ. του γλυκού υγρή βανίλια ή 1 βανιλίνη

Μια πρέζα αλάτι

1/2 φλιτζ. καρύδια

ξύσμα από ένα πορτοκάλι