cookies1
Νηστίσιμα Chocolate Chip Cookies
26 Σεπτεμβρίου 2023
milopita tigani
Μηλόπιτα στο Τηγάνι σε 20′
8 Νοεμβρίου 2023
Show all
psomi cranberries
Προετοιμασία
Μερίδες
6-8
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ºC.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, τη μαύρη ζάχαρη, το αλάτι, τα ψιλοκομμένα cranberries, τα καρύδια και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού, το λιωμένο βούτυρο , το αβγό και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μίγμα του πορτοκαλιού στο μπολ με τα στέρεα υλικά και ανακατεύουμε λίγο μέχρι η ζύμη να ομογενοποιηθεί.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μία καλά αλευρωμένη και βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα για κέικ, βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά.

Ρίχνουμε στον κάδο του μούλτι το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μία λεία κρέμα.

Ξεφορμάρουμε το γλυκό ψωμί, το αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε το γλάσο πορτοκαλιού.

Γαρνίρουμε με 2-3 κλωναράκια δενδρολίβανο και φρέσκα cranberries και σερβίρουμε.

 

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. του γλυκού  μαγειρική σόδα
  • ¾ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
  • ½ κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι cranberries, ψιλοκομμένα
  • 3/4 φλιτζάνι καρύδια, χοντροκομμένα
  • 3/4 φλιτζανιού χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 1 αβγό, χτυπημένο
  • 2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο

Για το γλάσο πορτοκαλιού:

  • 200 γραμ. τυρί κρέμα
  • 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • ½ φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού