ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
3 Δεκεμβρίου 2018
DSC_0250
VEGAN CHOCOLATE CAKE
20 Μαρτίου 2019
Show all
spageti piperies
Προετοιμασία
30 min
Μερίδες
4 μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα. Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα μικρό ταψάκι και τις ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Μόλις ετοιμαστούν τις βάζουμε σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Όταν κρυώσουν οι πιπεριές αφαιρούμε τη φλούδα τους με τα χέρια και με ένα μαχαίρι κόβουμε το κοτσάνι και αφαιρούμε τα σπόρια.
Αδειάζουμε τις πιπεριές στο multi, προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας, 20 ml ελαιόλαδο, λίγο αλάτι,πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε 70 ml ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το καραμελώνουμε για 5-6 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την πάστα πιπεριάς μαγειρεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια και κρατάμε 60 ml από το νερό του βρασμού.
Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε το ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα μικρό τηγανάκι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το θυμάρι,το ψωμί και το φρυγανίζουμε για 3 λεπτά.
Αδειάζουμε τα βρασμένα μακαρόνια και το νερό που κρατήσαμε μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με το ψωμί και τριμμένη παρμεζάνα.
ΥΛΙΚΑ

500 γραμ. μακαρόνια Νο 10 σπαγέτο  ΖΩΓΡΑΦΟΣ

100 ml ελαιόλαδο

4-5 πιπεριές φλωρίνης

½ κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

400 γραμ. ντομάτα κονκασέ

αλάτι, πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας ξύδι

100 γραμ. ψωμί θρυμματισμένο

1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή

 


Παρμεζάνα τριμμένη (για το σερβίρισμα)