ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο 2 στρογγυλές φόρμες με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23 εκ. (Μπορούμε αν θέλουμε να στρώσουμε λαδόκολλα στον πάτο τους).
- Εκτέλεση για την τούρτα: Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη Ζωγράφος και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα, το ξύδι, το ηλιέλαιο, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα.
- Παράλληλα σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και σιγά σιγά με ένα κουτάλι ρίχνουμε μέσα στον κάδο το μείγμα αλευριού-κακάο.
- Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα το μοιράζουμε στις δύο φόρμες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 – 35 λεπτά.
- Όταν ψηθούν οι βάσεις τις ξεφορμάρουμε και τις αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα να κρυώσουν τελείως.
- Εκτέλεση για την επικάλυψη: Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε το φυστικοβούτυρο, το βούτυρο αμυγδάλου μαζί με την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο, το μέλι, το γάλα αμυγδάλου και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σύνθεση γλυκού: Τοποθετούμε τη μία βάση στο σκεύος που θα σερβίρουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα στην επιφάνεια της τη μισή επικάλυψη. Σκεπάζουμε με τη δεύτερη βάση και απλώνουμε την υπόλοιπη επικάλυψη.
- Τέλος πασπαλίζουμε με φιστίκια peanuts και σερβίρουμε.
TIP
Προσοχή στο πως θα μεταφέρουμε τις βάσεις στο σκεύος που θα σερβίρουμε καθώς είναι πολύ εύθραυστες.