tourta-fraoula
Τούρτα Φράουλα
23 Φεβρουαρίου 2017
xalvas
ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ
23 Φεβρουαρίου 2017
Show all
taxinopita---cake-me-stafides
Προετοιμασία
Μερίδες
20 μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Χτυπάτε στο μίξερ το ταχίνι, την καστανή ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ. Προσθέτετε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα, τη βανίλια, το γαρίφαλο, τα καρύδια και τις σταφίδες. Ανακατεύετε καλά.
  2. Αδειάζετε το μίγμα σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήνετε στους 180 °C για 50 λεπτά.
  3. Πασπαλίζετε με καστανή ζάχαρη και σερβίρετε.
TIP

Δοκιμάστε και τη συνταγή της ταχινόπιτας στην κατηγορία συνταγών με φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γραμ. (1 ποτήρι) ταχίνι
  • 400 γραμ. (2 ποτήρια) καστανή ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
  • 2 ποτήρια χυμός πορτοκαλιού
  • 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 25 γραμ. σταφίδες ξανθές
  • 25 γραμ. σταφίδες μαύρες
  • 50 γραμ. καρυδόψιχα χονδροκομμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο κοπανισμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 1½ κουταλιά της σούπας σόδα
  • 1 βανίλια

 


Καστανή ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ, για πασπάλισμα