pita-me-ksirous-karpous-&-marmelada
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
23 Φεβρουαρίου 2017
taxinopita---cake-me-stafides
ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΑ
23 Φεβρουαρίου 2017
Show all
tourta-fraoula
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Για το παντεσπάνι, χτυπάτε τη φρουκτόζη με τη μαργαρίνη, προσθέτετε τα αυγά, το αλεύρι, τη βανίλια, το μπέϊκιν-πάουντερ και ανακατεύετε καλά. Χωρίζετε το μίγμα στα δύο και το βάζετε σε δύο βουτυρωμένα και αλευρωμένα στρογγυλά ταψάκια (διαμέτρου 30 εκατοστών). Ψήνετε στους 175 °C για 15 λεπτά. Αφήνετε τα δύο παντεσπάνια να κρυώσουν.
  2. Για την κρέμα, μουλιάζετε τα φύλλα της ζελατίνας σε νερό και τα βάζετε μέσα στην μαρμελάδα (που έχετε ήδη ζεστάνει) ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει. Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Βάζετε τη σαντιγί και το μίγμα της μαρμελάδας στο ψυγείο, για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτετε λίγο – λίγο το μίγμα της μαρμελάδας στη σαντιγί, ανακατεύοντας καλά.
  3. Για το σιρόπι, προσθέτετε τη φρουκτόζη στο νερό και βράζετε για 10 λεπτά. Προσθέτετε, στο σιρόπι, το λικέρ.
  4. Αφού βρέξετε το ένα παντεσπάνι με το μισό σιρόπι, στρώνετε από επάνω την κρέμα βάζοντας (κατά διαστήματα, μέσα στην κρέμα) κομμάτια φρέσκιες φράουλες. Τοποθετείτε από επάνω το δεύτερο παντεσπάνι και το βρέχετε με το υπόλοιπο σιρόπι. Μπορείτε, κατά την προτίμησή σας, να γαρνίρετε την τούρτα με σαντιγί και φρέσκιες φράουλες.
ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι :

  • 200 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
  • 280 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γραμ. μαργαρίνη
  • 2 βανίλιες
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μπέϊκιν-πάουντερ
  • 3 αυγά

 

Για την κρέμα :

  • 200 γραμ. μαρμελάδα Light φράουλα ΖΩΓΡΑΦΟΣ
  • 250 γραμ. φρέσκιες φράουλες
  • 250 γραμ. κρέμα γάλακτος (με λίγα λιπαρά)
  • 3 φύλλα ζελατίνης

 


Για το σιρόπι :

  • 80 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κουταλιές της σούπας λικέρ