generic pasta skordo
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΨΗΤΟ ΣΚΟΡΔΟ
26 Απριλίου 2018
muffins milou1
ΜΑΦΙΝΣ ΜΗΛΟΥ
11 Μαΐου 2018
Show all
lemon tart
Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Για να φτιάξετε τη βάση, ρίχνετε το αλεύρι, τη φρουκτόζη, το αλάτι και το κορν φλάουρ σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και τρίβετε με τα δάκτυλα έτσι ώστε το μείγμα να γίνει σα χονδρά ψίχουλα. Προαιρετικά προσθέτετε το κονιάκ και ανακατεύετε με ένα μαχαίρι. Βάζετε τη ζύμη, που είναι σαν τρίμμα, μέσα στη φόρμα. Την πατάτε και τη στρώνετε με τα δάκτυλα ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα. Τοποθετείτε τη φόρμα στο ψυγείο.
  2. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC και όταν ζεσταθεί ψήνετε τη βάση για 20-30 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
  3. Όσο ψήνεται η ζύμη, ετοιμάζετε τη γέμιση: σε μπεν μαρί βάζετε το χυμό λεμονιού, τη φρουκτόζη, τα αυγά και τους κρόκους αβγών και χτυπάτε με σύρμα. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα προσέχοντας να μην ψηθεί το αυγό. Μόλις το μείγμα αρχίσει να πήζει ελαφρώς, το περνάτε από σουρωτήρι σε ένα μπολ. Προσθέτετε τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε.
  4. Όταν η βάση είναι έτοιμη, τη βγάζετε από το φούρνο, περιχύνετε μέσα τη γέμιση και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά. Περιμένετε να κρυώσει πριν την κόψετε και σερβίρετε με σαντιγί ή παγωτό βανίλια.
ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση:

180 γραμ. αλεύρι

80 γραμ. φρουκτόζη

20 γραμ. κορν φλάουρ

140 γραμ. κρύο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια

1 πρέζα αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ (προαιρετικά)

Για τη γέμιση:

Χυμό από 3 λεμόνια, περασμένο από σουρωτήρι (150 ml)

100 γραμ. βούτυρο

100 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

4 κρόκοι αβγών

2 αυγά

1 βανίλια

Ξύσμα από 3 λεμόνια