ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Για να φτιάξετε τη βάση, ρίχνετε το αλεύρι, τη φρουκτόζη, το αλάτι και το κορν φλάουρ σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και τρίβετε με τα δάκτυλα έτσι ώστε το μείγμα να γίνει σα χονδρά ψίχουλα. Προαιρετικά προσθέτετε το κονιάκ και ανακατεύετε με ένα μαχαίρι. Βάζετε τη ζύμη, που είναι σαν τρίμμα, μέσα στη φόρμα. Την πατάτε και τη στρώνετε με τα δάκτυλα ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα. Τοποθετείτε τη φόρμα στο ψυγείο.
- Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC και όταν ζεσταθεί ψήνετε τη βάση για 20-30 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
- Όσο ψήνεται η ζύμη, ετοιμάζετε τη γέμιση: σε μπεν μαρί βάζετε το χυμό λεμονιού, τη φρουκτόζη, τα αυγά και τους κρόκους αβγών και χτυπάτε με σύρμα. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα προσέχοντας να μην ψηθεί το αυγό. Μόλις το μείγμα αρχίσει να πήζει ελαφρώς, το περνάτε από σουρωτήρι σε ένα μπολ. Προσθέτετε τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε.
- Όταν η βάση είναι έτοιμη, τη βγάζετε από το φούρνο, περιχύνετε μέσα τη γέμιση και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά. Περιμένετε να κρυώσει πριν την κόψετε και σερβίρετε με σαντιγί ή παγωτό βανίλια.